Vi har en gedigen erfarenhet av avancerad skärande bearbetning. Till vårt förfogande har vi en bred och modern maskinpark för vilken vi även använder CAM-system för programmering.

Vi har maskiner för tillverkning av små upp till mycket stora maskinkomponenter och en och lyftkapacitet upp till 12,5 ton.

Vi arbetar med vertikala 3-axliga maskiner, horisontella 4-axliga samt 5-axliga maskiner. För stora komponenter och konstruktioner har vi bäddfräsar och fräsverk.   

Våra maskiner

Fräsverk

Fräsverk

För bearbetning av riktigt stora komponenter använder vi fräsverk.

Vårt stora fräsverk har ett bearbetningsområde på 14 x 4 x 1,5 m och ett integrerat rundbord på 2,5 x 2,5m. Med fräshuvudet som är indexerande med 0,001o i två axlar kan sneda plan och hål bearbetas. Genom maskinens storlek, flexibilitet och utrustning kan vi effektivt bearbeta stora och komplexa komponenter med hög precision.

Bäddfräsar

Bäddfräsar

För bearbetning av stora komponenterna har vi moderna bäddfräsar med arbetsområden upp till 4,5 x 2 x 1,2 m. De är bl.a. utrustade med automatisk verktygsväxling, styrda fräshuvuden och rundbord.

5-axlig fräsning

5-axlig fräsning

För komplexa komponenter som kräver 5-axliga fräsning har vi fräsmaskiner med arbetsområden upp till 950 x 850 x 650 mm med möjlighet till simultan bearbetning. För större komponenter se bäddfräsar och fräsverk.  

Horisontell fräsning

Vi har 4-axliga horisontella maskiner med bearbetningsområden upp till 1626 x 1270 x 1270 mm.

Vertikal fräsning

Vi har 3-axliga vertikala maskiner med bearbetningsområden upp till 3048 x 1016 x 762 mm.

Svarvning

Svarvning

Vi utför CNC-svarvning med bearbetningsområde upp till 370 mm diameter och längd 865 mm med drivna verktyg. Vi erbjuder även supportsvarvning med diameter upp till 510 mm och längd 1500mm.

Exempel på bearbetade komponenter