Äntligen dags för mässa igen!
Den 15-17 november finns vi på plats i Jönköping.
Stanna gärna till vid vår monter A04:27 för trevliga möten.

Säkra er biljett via denna länk!

Äntligen dags för mässa igen!
Den 15-17 november finns vi på plats i Jönköping.
Stanna gärna till vid vår monter A04:27 för trevliga möten.

Säkra er biljett via denna länk!

Steens Mekaniska har nu färdigställt ytterligare en del i det stora investeringsprogrammet genom att den nya svetsverkstaden är klar och fullt verksam.

Vi har sedan ett par veckor tillbaka flyttat in i vår nya svetshall på 700 m2 som har 11 svetsarbetsplatser. I golvet finns ett 22 m långt integrerat fixtursystem som medför att flera svetsbord enkelt kan sammankopplas till större fixtursystem.

Samtliga arbetsplatser är utrustade med svängkranar och det finns även två taktraverser med en total lyftkapacitet på 10 ton. För att minska ledtid i svetsprocessen går även vissa arbetsstationer i skift.

Genom det moderna ventilationssystemet styrs nu varje rökarm separat för en optimal arbetsmiljö och energieffektivitet.

Steens Mekaniska är sedan tidigare kvalité- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 samt ISO 14001. I höstas påbörjades arbetet av certifiering mot svetsstandarderna EN 1090-1 och ISO 3834-2.

För att fortsatt säkerställa kvalité och leveranssäkerhet var detta ett givet beslut i utvecklingen av verksamheten. Vi kan idag med glädje berätta att vi nu är certifierade mot EN 1090-1 och ISO 3834-2. Detta innebär bland annat att vi kan CE-märka bärande stålkonstruktioner.

Vi vill även presentera vårt senaste tillskott Andreas Sörman som varit ansvarig och drivande för certifieringen. Andreas påbörjade sin anställning i början av mars och kommer tillträda som produktionschef.

Andreas har många års erfarenheter av produktionsledning och är utbildad som internationell svetsspecialist. Hans kunskap och erfarenhet kommer ge oss ett stort stöd för att fortsätta utvecklingen av vår verksamhet.

Imorgon är julafton här och vi har ett minst sagt händelserikt år i backspegeln med högt tryck.

Vi fortsätter att växa och följer investeringsplanen som iscensattes hösten 2020. Förutom nya svetsbord, lägesställare och kapmaskin som redan är installerade väntas en ny svetshall och ett nytt fräsverk under nästa år.

Vi är glada och tacksamma för det fortsatta förtroendet från våra befintliga kunder samt etablering av nya samarbeten.

I år valt att skänka vår julgåva till självmordslinjen Mind.

Med detta sagt tackar vi på Steens Mekaniska för det gångna året och ser fram emot ett nytt år med nya uppdrag.

God Jul & Gott Nytt År!

Den nya helautomatiska kapmaskinen från tyska KASTO installerades under sommaren för att vara i full gång direkt efter semestern.
För att möta den ökande volymen var denna investering ett givet beslut. Den höga precisionen av geringskap är också en stor tillgång för oss.

– Det är roligt att det är full fart i produktionen och detta är bara första steget i de investeringar som är planerade, säger VD Magnus Andersson.